Acht redenen waarom social media belangrijk is voor jouw bedrijf

Acht redenen waarom social media belangrijk is voor jouw bedrijf
19 Mar 2020 / by Damngoodbrands in Digital marketing

Social Media is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. We staan ermee op en we gaan er mee naar bed. Dit is dan ook precies de reden waarom er hier zoveel kansen liggen. Wereldwijd gebruiken miljoenen mensen de verschillende platformen van social media. Grote kansen dus, want hier bevindt zich ook jouw doelgroep!

Social Media wordt in rap tempo dan ook als één van de belangrijkste aspecten van online marketing gezien Toch krijgen wij soms nog de vraag: ‘Is social media ook interessant voor ons bedrijf?’  Ons antwoord is altijd – JA! Nieuwsgierig waarom? Lees dan snel verder!

1. Vergroten van je naamsbekendheid

‘If people don’t know your business, they can’t become customers’. Naamsbekendheid is voor elke onderneming belangrijk. Door gebruik te maken van social media vergroot je de online aanwezigheid van je bedrijf. Door het bereik van je merk of product te vergroten, zullen consumenten jouw merk- of productnaam eerder herkennen en blijft je bedrijfsnaam top-of-mind. 

2. Laat je menselijke kant zien

Klanten vinden het belangrijk om de gezichten van een bedrijf te zien, dit schept vertrouwen. Daarnaast mag je toon op social media over het algemeen veel vlotter en informeler zijn dan op bijvoorbeeld je website. Het overgrote deel van je klanten zal dit als prettig ervaren. Het maakt je merk persoonlijk, menselijk en makkelijker te benaderen. Een berichtje op Instagram is laagdrempeliger dan een mail sturen, laat staan de telefoon pakken.

3. Luister wat er speelt bij je klanten

Het is zo belangrijk om te weten wat jouw klant belangrijk vind. Waar is mijn klant mee bezig, wat vind mijn klant mooi? Social media is bij uitstek geschikt om dit uit te zoeken. Ga met jouw klant in gesprek, open een poll, vraag door als klanten je een berichtje sturen. Daarnaast kan je op social media ook snel inspelen op eventuele negatieve reacties. Als klanten zien dat jij een klacht meteen oppakt en oplost, schept dat vertrouwen. Jij zorgt ervoor dat een ontevreden klant weer een tevreden klant wordt en dit zal andere potentiële klanten niet ontgaan.

4. Sharing is de nieuwe mond-tot-mond reclame

Een positieve ervaring die wordt gedeeld door een vriend is vele malen meer waard dan een bericht van een bedrijf zelf. Mond-tot-mondreclame is nog altijd de beste reclame, ook op social media! Deel dan ook op je eigen social media kanaal de berichten en stories die jouw klanten delen op hun account.

5. Laagdrempelige klantenservice

Als een klant een vraag heeft over je product of een klacht heeft kan je dit snel en op een persoonlijke manier oppakken. En mocht je een negatief bericht zien over je bedrijf, dan kan jij ook zelf de klant benaderen en aanbieden om het probleem op te lossen. Dat is nog eens klantenservice! 

6. Koopgedrag beïnvloeden

Op social media kun jij je product of dienst laten zien aan potentiële klanten. Post mooie foto’s die bij het platform passen. Deel daarnaast foto’s van je klanten. Daarnaast is het ook mogelijk om influencers die bij je merk passen in te zetten om je bereik te vergroten en het koopgedrag van potentiële klanten te beïnvloeden. 

7. Genereren van bezoekers naar je website

Door plaatsing van regelmatige updates met een link op bijvoorbeeld Twitter, Facebook of LinkedIn kun je via ‘clicks’ extra traffic op jouw website genereren. Vergeet daarnaast ook niet om een link of een landingspagina in je biografie te plaatsen. Inkomende links zijn namelijk een erg belangrijke factor bij zoekmachine-marketing.

8. Adverteren op social media

Het adverteren op social media is relatief goedkoop. Met social advertising kun je op basis van profielkenmerken, activiteiten en interesses van de gebruikers heel specifiek targeten en daarmee je doelgroep gericht benaderen. Je advertentie komt zo terecht bij een voor jouw merk relevant publiek. Zo genereer je veel aandacht voor je merk bij de juiste doelgroep. Het is dan ook niet gek dat het adverteren op social media steeds populairder wordt. 

 

 

 

 

 

Tags:

Leave a comment